FAQOTP-app & säkerhetsnyckelHur man ställer in OTP Authenticator-appen

Hur man ställer in OTP Authenticator-appen

Datum för publicering: 12 oktober 2018 kl. 08:34 (UTC+0)

🔸 OTP Authenticator-appar som stöds

För att aktivera OTP på ditt konto kan du använda vilken app som helst som stöder TOTP-protokollet (Time-based One-Time Password), inklusive:

🔸 Hur man ställer in OTP Authenticator-appen

1. För att ställa in din OTP Authenticator-app, logga in på ditt ProBit Global-konto och gå till   Min sida . Klicka på fliken Säkerhet i den vänstra rutan.

För att ställa in och aktivera OTP, klicka på Aktivera bredvid OTP.

2. ProBit Global stöder användningen av Google Authenticator. Ladda ner Google Authenticator för din smartphone via länkarna och klicka på Nästa.

3. En 16-siffrig återställningsnyckel kommer att genereras. SPARA DENNA KOD!   Kom ihåg att alltid förvara din återställningsnyckel på en säker plats eftersom den kommer att behövas för att komma åt ditt ProBit Global-konto i händelse av en borttappad eller otillgänglig enhet.   Kontrollera bekräftelseknappen och klicka på Nästa .

4. När du är på nästa skärm, följ instruktionerna i fönstret. Öppna appen Google Authenticator som du har laddat ner. Du kan välja att antingen skanna streckkoden eller skriva in OTP-återställningskoden. Klicka på Nästa .

5. Som sista steg kommer du att uppmanas att ange ditt inloggningslösenord, den 16-siffriga återställningskoden som du behöll tidigare och OTP-koden som visas i appen. Klicka på Nästa efter att du har fyllt i formuläret.

6. Efter framgångsrik inmatning av koden kommer du att bli ombedd att verifiera ditt konto via e-post. Klicka på Verifiera så får du en autentiseringskod i ditt e-postmeddelande. Ange koden och klicka på Skicka .

7. Grattis! Du har framgångsrikt aktiverat OTP. En dialogruta som bekräftar att installationen lyckades visas.

8. På Min sida ser du statusen för Google Authenticator. Om du behöver inaktivera OTP, klicka på knappen Inaktivera .

Om du har tappat bort eller bytt till en ny enhet och vill ställa in en ny OTP, följ guiden nedan:

Hur man återställer kontot efter förlorad OTP Authenticator-app eller för att inaktivera OTP Authenticator-appen